söndag 4 augusti 2013

Bättre tillsammans.

vid tangenterna: Jessica kl. 19:22

Tobbes sista dag på semestern. Och knappast bara hans. Det känns lite som om "slut-på-semester"-ångesten vilar över hela stan. Hela landet, kanske? Haha. Dramatiskt.

Vi har haft en ganska skön dag. Tobbis bytte lampa i ena framlyktan på bilen medan jag tränade på förmiddagen, men efter det har vi haft en låg växel i. Nu stack han just iväg för att se Pacific Rim med Dennis. Själv tänker jag brygga lite te, rosta lite rågbröd och... ja, sysselsätta mig med att få i mig det.

Ett försenat semesterläsningstips: Sheila O´Flanagan. Eller ja, hennes romaner alltså. Jag jobbar mig igenom dem med jämna mellanrum. Det är trevlig, irländsk chick lit (hatar verkligen det ordet, i synnerhet eftersom det har fått en nedvärderande klang vilket är idiotiskt eftersom man på så sätt kan döma ut väldigt mycket bra läsning. Jag föredrar till och med det ännu flummigare epitetet "feelgood-läsning" då.) som oftast inte utvecklas riktigt som man trott - och dessutom är i stort sett alla hennes böcker långa = mycket läsning. Trevligt.
DESSUTOM så har hon ett extra stort plus i kanten hos mig eftersom hon skrivit en novellsamling med "julhistorier" som handlar om de olika gästerna på ett lantligt, cosymosy hotell beläget på ett irländskt berg. Tyvärr finns den inte översatt till svenska, men å andra sidan är den kortare än hennes andra och relativt lättläst. Jag läste den (förstås) i julas. ;) "A season to remember".
En annan av mina favoriter av dem jag läst so far är "Den perfekte mannen" som utspelar sig på en Karibien-kryssning... Say no more.

0 kommentarer :

 

Dear Jessie Copyright © 2014 First template by Antonia Sundrani Vinte e poucos