lördag 17 september 2011

Femkronorsfiket & Doftljus für alles(!)

vid tangenterna: Jessica kl. 23:06
Till att börja med; Hur fantastisk är inte cafeterian på Ikea där allt kostar en femma? Tänk vad strålande det vore om man bodde i närheten av ett Ikea, alltså på gångavstånd, och kunde knata dit så fort man skulle ta en fika med kompisarna. Jävlar i min lilla låda vad man skulle spara bananer! ;)
Idag slog vi på stort och tog varsin vaniljmunk samt delade på en delicatoboll och en kärleksmums. Man behöver ju det för att få upp blodsockret igen efter några avdelningar, duuuuh.


Vi rekade mest läget idag. Spanade in BORD; data-, soff- och KÖKSBORD. Vi fastnade för Bjursta i vitt, det är både snyggt och stort... och det kan bli jättestort! Och vi kan ha ett sådant bord nu! Eller ja, om en dryg månad då. Det gör mig så glad bara att tänka på att våra familjer utan större problem kommer få plats att äta middag samtidigt hemma hos oss. Så myyyysigt. För att inte tala om att jag kan ha tjejmiddagar! Eller... middagar. Vinkvällsgänget förtjänar en middag för att fira flytten, faktiskt. Hihiiihiii. Känner mig som Joakim von Anka när han beskådar sin första krona när jag tänker på det. Men lite prylar blev det ju som lassades in i bilen ändå... Men jag tror att killen i kassan blippade de som stod bakom oss också, för Tobbe sa att det gick på sextonhundra och det förstår jag inte alls. Vi plockade ju bara ett fåtal småsaker...? Ehem.
(Eller som Lina W uttryckte det; "Det är konstigt att några värmeljus i slutändan kostar flera hundra varje gång man är på IKEA", haha.)
  Anyways, vi spanade på sängar också. Den vi har nu (min fina) har måååånga år på nacken och efter att ha provat lite Sultan-bäddar så inser man hur trött den är! Min rygg som redan är sliten tjänar knappast på att vila på det underlaget, sorgligt nog. Dessutom vill vi ha lite större säng. Jag tycker att min sänggavel är så snygg att det är lite svårt att fatta det beslutet, men vår 120-säng är faktiskt lite trång numera när en tjock Puff sover där också. Vi tänker oss en 160 istället nu - jag vill inte ha någon enorm sov-ö där man ligger så långt ifrån varann att man lika gärna kunde sovit själv. Hur mysigt är det? Kallt blir det också. 40 extra cm blir bra, det är ungefär så stor som Puff är på bredden!!;)
Sängköpet får dock vänta till i vår. Med tanke på att vi har ett helt extra rum att inreda som ska inneha en bäddsoffa så räknar man tusenlappar på samma sätt som man annars räknar hundralappar för tillfället. Galet. Men roligt. Om man bortser från själva slutsumman dårå.

När det kommer till bäddsoffan så lutar det mot en Beddinge. Den ser ganska anspråkslös ut på bilden, men faktum är att den är både snyggare och bekvämare (än den ser ut) i verkligheten. Med lite snygga och mysiga kuddar och en pläd så är den fit for fight. Dessutom ser den rejäl och skön ut som bädd också. Plus att man kan köpa ny klädsel om man tröttnar på den man har.
Här ser ni ett litet utplock på vad som följde med hem! En söt bricka med tekoppar på (köpte matchande 2-pack med kökshanddukar också), några glas vid namn Skoja i lila som jag ångrar att jag bara köpte 4 st av - får plocka med två till nästa gång, mini-Pokal-glas som är titulerade som snapsglas men som jag tycker kan användas både som äggkopp och glöggmugg utöver det, muffinsformar och DOFTLJUS, förstås. Eftersom jag vet att vi ska tillbaka innan jul så lät jag de med pepparkaksdoft få stanna kvar på hyllan den här gången.
Och så ÄNTLIGEN så fanns de! Mina efterlängtade parfymflakonger som jag varit fixerad av sedan de lanserades förra hösten. Vid varje Ikea-besök det senaste året så har deras hyllplats gapat tom, men inte idag. Nu har väl hela Stockholms kvinnliga befolkning haffat en varsin, liksom. Mina raringar får nog stanna i kartongen tills vi flyttar, för säkerhets skull. Jag har redan lyckats pajja locket till min glasburk i serien (köper nog en ny senare, sket i det idag) och jag vill inte att min klumpighet/otur när det kommer till saker jag placerat på en (mental) piedestal ska förstöra dessa nu när jag äntligen har dem i min ägo. Moahahaha.

0 kommentarer :

 

Dear Jessie Copyright © 2014 First template by Antonia Sundrani Vinte e poucos