torsdag 28 juli 2011

Visby tur och retur pt 2

vid tangenterna: Jessica kl. 23:02
Vinprovning, Kränku och inte så elit-god mat.
Den andra dagen i Visby spenderades delvis utanför staden, närmare bestämt ca 6 mil därifrån på Gute Vingård (vilket jag nämnde då). Det var en mysig aktivitet som dessutom var lite lärorik. Rundturen avslutades med provsmakning av ett vitt och ett rött vin, trevligt trevligt. Lauri var underhållande att lyssna på, det är ju så när någon som har ett brinnande intresse för något delar med sig av det. 
På kvällen orkade vi inte leta efter restaurang i en evighet, så vi satsade på Elit vid Södertorget. Hmmmm. Njae. Maten var halvdan och servicen... ja, ungefär likadan. Fast vår servitris var gullig åtminstone, även om vi hörde en annan som verkade bli förolämpad när ett par andra gäster ville beställa något. Deras vitlöksbröd var dock GRYMT! Det måste jag medge.
Vi kände dock inte för att stanna kvar, utan skippade efterrätten och gick igenom stan till Kränku - för en stunds noggrann genomgång av sortimentet - och via hamnstråket tillbaka till hotellet, där vi slog till på saffranspannkaka och en kopp te (moi) på uteserveringen. Det var betydligt bättre! :)

0 kommentarer :

 

Dear Jessie Copyright © 2014 First template by Antonia Sundrani Vinte e poucos