söndag 27 november 2011

Nostalgin i bokmärken.

vid tangenterna: Jessica kl. 22:40
Idag tog jag ner en låda med leksaker och sånt som Lilly (och Jolene, fast när hon är lite större kanske för just nu hajar hon inte riktigt grejen utan föredrar att dregla ner mina dvd-fodral istället) kan ha att leka med. Barbies och hästar till dessa, bland annat. Men något som jag helt glömt var däri var mina gamla tummade och älskade bokmärksalbum!:D Jag kunde sitta och pyssla med dem i timtal. Sortera och ordna så att de satt rakt och fint i albumen, möblera om lite och bara beundra dem. Min bokmärkesarsenal var något jag var mycket stolt över. Jag hade massor och favoriterna satt i albumen. Därför blev jag alldeles lycklig av att titta i dem idag igen. Det var indeed a glorius moment. Haha:)
Tillåt mig presentera några av guldkornen:

Det rosa var mitt första, det fick jag ärva av Jenny om jag inte minns fel. Klistret var helt uttorkat på arken redan då, vilket gjorde det väldigt svårt att sortera märkena eftersom de bara ramlade iväg så fort man bläddrade. Det hindrade mig dock inte från att göra det ändå förstås. Förgäves, men ändå. Jag gillade själva sorterandet.

Katter. Jättesöta katter!

Djur och änglar. Det genomgående temat. Just de där katterna och hundarna minns jag att jag var speciellt stolt över.

De med glitter var/är ju väldigt tjusiga förstås, men jag minns att jag tyckte det var jobbigt att glittret liksom spred sig i hela albumet.

Vår & Höst!

En annan av de där extra speciella favoriterna. Hur söt är inte den största? Naaaaw.

Bebisar, blommor och... höns!:)

Det här var mitt FAVORITBOKMÄRKE alla kategorier. Jenny hade det långt innan mig och när jag väl fick ett likadant själv av mamma så var lyckan verkligen total.  Hahah.

Den där ängeln hade samma historia bakom sig. Jag fick den samtidigt som jag fick hästen. Ser nu att den ju håller i en lilja. Det måste vara Lillys skyddsängel, helt enkelt.

De här två väna ansiktena känner ni nog igen. De har blivit vanliga på diverse prylar i shabby chic-butiker. Så söta!
Jag minns, utan att ens behöva ta ut det ur albumet, att det här var av lite kraftigare papper än de andra. Liiite, lite tjockare bara. Det tyckte jag var spännande.

Katterna och hundarna igen - och några änglar som låg och gled så att jag flyttade på dem. De är så fina ju. Jag fick dem tillsammans med en maaaassa andra bokmärken av pappa & Kerstin i julklapp. Sjukt att man kan komma ihåg så många detaljer om så många prylar!

2 kommentarer :

Madde sa...

Åh vilka minnen, jag drogs tillbaka x antal år i tiden, tillbaks till skolgården, där man samlades runt ett bord på rasten och bytte bokmärken med varandra. Ljuvliga minnen!

Jessica on 28 november 2011 kl. 17:13 sa...

Hahah, jamen eller hur! Man kastas tillbaka i tiden:D

 

Dear Jessie Copyright © 2014 First template by Antonia Sundrani Vinte e poucos