söndag 12 januari 2014

Till slut: En sammanfattning av 2013 i form av en fotolista

vid tangenterna: Jessica kl. 22:39
1. Den bästa resan
Italien i juli med Tobbis, Jenny & Jens! Det var även min enda resa under året, men den var god nog för minst tre (resor). ;)

2. En vinterdag jag minns extra starkt 
Överlag minns jag mina morgonpromenader i början av året. All snö (som man ruttnade på ganska rejält sedan) och galet fina soluppgångar som lyste upp världen ytterligare. Just den här bilden är tagen under en morgonpromenad med Nizze som sällskap, vi var hundvakter i några dagar.

3. En person jag spenderade mycket tid med 
Mycket: ja. Tillräckligt: Nej! SOFIA!♥

4. Ett extra fint matminne 
Sista kvällen i Italien så åt jag den godaste pastarätten jag någonsin ätit och det var något så simpelt som pasta med pesto. Fast pasta med pesto i Italien är förstås inte bara pasta med pesto. Det har iaf blivit min favoriträtt sedan dess. Överlag så väckte Italien (egentligen föga förvånande, när man tänker på det) min kärlek till pasta. Jag har aldrig varit något superfan av det, inte så att jag inte tyckt om det men för mig var pasta liksom som makaroner i olika former. Så är det inte längre. Helst ska det vara Gemelli. Om det inte är FYLLD pasta förstås. Då får det gärna vara Paolo Robertos olika varianter, helst den med ricotta, spenat och citron. Mmmmmmm.
Nu har jag tyvärr ingen bild på just den tallriken med pasta (Gemelli, såklart) och pesto (husets egengjorda), men det här är tallriken med pasta, pesto,  parmesan och ruccola som jag åt dagen efter att vi kommit hem igen. Varje gång jag äter det så minns jag precis den där tallriken på det mysiga lilla hotellet utanför Rom.

5. En vårdag jag minns extra starkt 
Höga - ja rent berusade!! - av att det faktiskt, till slut, ÄNTLIGEN blivit varmt ute så hängde jag, Natha, Simon & Jocke på gården utanför Simons port under en fredagseftermiddag i april. Jag brände mig till och med och var helt fascinerad över detta. Den evighetslånga vintern hade liksom skadat en såpass att man inte trodde att det skulle bli varmt igen. Någonsin.

6. En stund för mig själv 
Som ni kanske vet så är stunder för mig själv något oerhört viktigt för mig. Om jag vore en sim så skulle jag som mest ha två pinnar på Utåtriktad-skalan. Jag gillar att vara själv. MEN 2013 var faktiskt året då jag även insåg att till och med jag kan bli mätt på att vara ifred. Att plugga hemifrån är liksom inte det socialaste du kan göra. Jag är med andra ord extra tacksam över mina vänner numera! Dels för att de accepterar mig och faktiskt gillar mig inte trots, utan p g a mina egensinnigheter och dels för att de får mig att komma ut från Drömmis ibland! ;)
MEN iaf. Bilderna visar mina två TOPPSTUNDER för mig själv under 2013!
  Ett: På min födelsedag så regnade det oavbrutet under hela dagen. Jag jobbade bara morgonavgången, sedan gick jag hem och bytte om från dyngsur jobbuniform till mjukisuniform (hehe) och spelade Red Dead Redemption, som jag var som mest inne i just då, fram tills Tobbis kom hem och vi gjorde mat tillsammans. M a o så var det som om vädergudarna gav mig det perfekta tv-spelvädret i födelsedagspresent!
  Två: Den där stunden jag längtar efter som mest, år efter år. Dagen före julafton när allt är klart och det bara är jag vaken. Åh. Längtar redan till den igen.

7. En outfit jag kände mig snygg i

Träningskläder - när jag känner mig stark känner jag mig snygg.
En svart maxiklänning från Gina Tricot - en kväll i Italien.

8. Såhär såg min vardag allt som oftast ut
Plugg eller jobb. Eller både och under hösten, men sedan insåg jag mina begränsningar och hoppade av programmeringskursen som jag inte hann prestera vad jag ville i och det var verkligen en befrielse. Jag hade glömt hur det kändes att inte vara konstant stressad och spänd.

9. En sommardag jag minns extra starkt
Min, Sofia och Lillyns dagstripp till Visby i augusti. Bortsett från överresan som var med den lilla båten och bjuckade på lite väl mycket sjögång än vad jag var bekväm med så var det en perfekt dag. ♥

10. En minnesvärd fest
Kräftskivan hos Snigel & Camilla! Hahahahah. Say no more.

11. En viktig händelse
I januari föddes William, Jonas & Emelys fina pojke! Charmknutten.♥

12. Såhär såg mitt hem ut
Ljust! Jag kan inte komma på något speciellt just nu, min inredarådra var ganska stillsam under 2013, men vaknade till liv igen med besked när det närmade sig jul och även nu efteråt.

13. En höstdag jag minns extra starkt
Den 26:e oktober aka DAGEN FÖR HÖGSKOLEPROVET. Jag var pirrig som en liten unge första skoldagen. Var livrädd men ändå taggad till tusen. Jag hade fått min TiVo dagen innan och när jag kom hem firade jag att jag överlevt mitt första hp med att dricka te ur min nya Månses-mugg (som jag köpt två dagar tidigare men inte packat upp förrän den här dagen bara för att ha något att se fram emot som belöning) och kolla på grejer som Jax (TiVo:n) hade spelat in åt mig.

14. Ett ställe jag spenderade mycket tid på under året
Vår fula (och just här även väldigt stökiga) men hyfsat bekväma gamla soffa. Med en bok, med plugg, framför xboxen eller tv´n i allmänhet... You name it. Jag är en soffpotatis i den bemärkelsen att jag gärna hänger i soffan. Sedan vill jag inte påstå att jag är lat. Men att dö i soffan framför något underhållande efter ett träningspass är ju en fantastisk känsla, right?
Snart är dock denna fula och sönderklösta soffa ett minne blott! Hurra!

15. Ett foto som sammanfattar det här året
bild via weheartit
Allvarligt, hur sammanfattar man ett år med en bild? Det går inte.
Listan hittade jag hos Erica som i sin tur hittat den här.

0 kommentarer :

 

Dear Jessie Copyright © 2014 First template by Antonia Sundrani Vinte e poucos