måndag 28 oktober 2013

Det här med att dölja doften av kattlåda.

vid tangenterna: Jessica kl. 15:32
Även om det inte luktar direkt illa eftersom det finns så bra kattsand och "doftdödande" pulver att ha i lådan numera, så är det klart att katternas toalett luktar. Och även om vi som har katter är vana vid det och kanske inte ens tänker på det mer än när det är den tiden på dagen precis innan man tömmer den på klumpar och... ehhh, pluttar, så tycker jag att det känns lite sådär halvkul att veta att gäster som inte har katt såklart tänker på att det luktar kattlåda i badrummet.
Under många år så har vi använt oss av sådana där "doftblock" som liksom skrumpnar ihop efter ett tag. Kommer inte på vad de heter just nu... Men de är lite mesiga när det kommer till kattlådans kraft, haha. Så i somras så hade de Air Wick´s (eller Glade´s var det nog) på vårt Bed & Breakfast som vi bodde på i Italien, som var rörelseaktiverade. Det var superfiffigt ju! Tyvärr så är de typ omöjliga att få tag på i Sverige, av någon outgrundlig anledning. Så vi har testat Air Wick´s automatiska spray sedan i somras, den som "duschar" ut en sprayning var 30:e minut typ. 
Jag tycker dock att de doftar så himla skarpt och har inte riktigt trivts med lösningen. Så idag när jag var nere en snabbis på Bohemia så tänkte jag testa en annan, lite lyxigare lösning i form av Yankee Candles' olja som man sätter ner små träpinnar i, vilka suger upp oljan och sprider den omisskännliga yankee-doften. Dessutom så är flaskan så himla FIN! Hon hade inte så många att välja mellan, men jag gillar verkligen deras klassiska Clean Cotton-doft (vi har den som Car jars också!) och tycker att den passar perfekt att ha i badrummet, så det gjorde inte så mycket - det gjorde det lite lättare att välja bara. ;)
Så nu återstår det att se om de gör jobbet ordentligt!

Den här lilla burken fick också följa med hem:
Jag tänker dock köpa större varianter av de mer friska vinterdofterna (Sparkling snow, White christmas...) inom kort, men den här doftar så mysigt (och har ett så mysigt namn) att jag inte kunde låta bli. Hehe.

1 kommentarer :

Mikaela on 30 oktober 2013 kl. 23:05 sa...

Vi använder en kattsand till Atlas som heter Everclean, den är inte direkt billig men dryg och vi känner sällan doft från kattlådan. Den är helt enkelt super :) Den är dessutom klumpbildande så det är lätt att rensa lådan :)
Jag rekommenderar den starkt :)

 

Dear Jessie Copyright © 2014 First template by Antonia Sundrani Vinte e poucos