lördag 20 augusti 2011

"Smart. S-M-R-T."

vid tangenterna: Jessica kl. 00:45
Från Nynäshamns Bostäders hemsida, sidan "När du flyttar ut": 
Du måste alltid säga upp ditt kontrakt skriftligt och uppsägningstiden är normalt tre månader. Observera att den månad du säger upp lägenheten inte räknas. Vi vill ha din uppsägning skriftligt antingen på ditt hyreskontrakt eller att du skriver ut vår uppsägningsblankett och skickar den till oss. 
Från samma hemsida, sidan FAQ: 
Jag vill säga upp min lägenhet, hur gör jag? 
Kundtjänst sköter alla uppsägningar. Du säger upp lägenheten på ditt giltiga hyreskontrakt. Ta med det och kom till oss. 

Ett: För att kunna skriva ut och skicka en sådan blankett krävs att det faktiskt FINNS en sådan på hemsidan. Det gör det inte. På fliken "Blanketter" hittas 5 olika blanketter varav ingen är en uppsägningsblankett.

Två: På FAQ-sidan låter det som om jag MÅSTE åka till huvudkontoret och lämna in min uppsägning. Så låter det ju inte på "När du flyttar ut"-sidan. Där står det ingenting om att åka till kontoret utan att man ska posta hela kalaset.
Nu är ju en uppsägning av en lägenhet en pretty big deal, liksom. Man vill att det ska bli rätt på en gång så att det inte blir strul och man åker på en extra månads dubbel hyra. Man kan ju tycka att ett såpass stort hyresbolag borde veta att TYDLIG INFO är bra.

... så är uppenbarligen inte fallet här. NyBo borde verkligen anlita någon bättre resurs till att bygga och strukturera deras hemsida. För utöver hopplösa telefontider så är de i regel väldigt trevliga när man väl pratar med dem! Men det här är liksom inte okej.
Ska bli en sådan BEFRIELSE att inte ha med dem att göra sedan!

0 kommentarer :

 

Dear Jessie Copyright © 2014 First template by Antonia Sundrani Vinte e poucos