söndag 9 september 2012

Hej.☺ Min storasyster och kanske många andra som inte förstår varför jag slutat äta kött och undviker animaliska produkter.

vid tangenterna: Jessica kl. 22:45
Jag har valt av flera orsaker att inte diskutera det här valet så mycket och ärligt talat beror det på att många inte är beredda att lyssna. Och varför ska jag lägga energi på att förklara något som betyder så mycket för mig när jag ändå inte kommer få tala till punkt?
Jag säger hellre som jag sagt hela tiden: Jag lånar gärna ut mitt exemplar av Skinny Bitch till er, säg bara till!:)
Och jag kan upplysa er alla icke insatta om att den INTE handlar om någon diet med fokus på att gå ner i vikt.
(Jag kan även tillägga att jag aldrig gråtit så mycket av någon bok jag läst som till den: både av ångest, vrede, sorg och... illamående.)

Ingen förändring i mitt liv har någonsin varit så enkel som att sluta äta kött. Inte bara för att det känns som det självklara valet (för MIG, jag har aldrig och kommer aldrig försöka pracka på någon min livsstil, det enda jag skulle vilja var att de som inte förstår tog sig tid att sätta sig in i det hela lite och acceptera vad jag väljer att äta och inte äta på samma sätt som jag accepterar vad de äter och inte äter) utan även för att det enda det innebar var att handla lite andra märken än jag var van vid. Det finns massor av alternativ till kött (exempelvis), alternativ som inte är tofu (även om det är ett väldigt bra sådant) utan exempelvis quorn i alla möjliga former.  Om du går till den vegetariska disken i frysdelen på en större mataffär så inser du att det finns MASSOR med grymt goda saker som du kan tillaga och få i dig det du behöver.

Jag har under sommaren fortfarande ätit kyckling och fisk, det är dem som jag haft svårt att "bryta med" helt, så att säga, så jag har tillåtit mig själv en" avvänjningstid". Ju längre tiden gått desto mer känner jag dock att det inte känns bra, framförallt inte med kyckling och därför har jag nu börjat ta bort det från min kost. Jag minns inte riktigt senast jag åt det, det var på semestern i a f.

Jag tänker inte gå in på djupet nu heller, men jag tänkte hänvisa till lite kortfattad läsning. Klicka på texten för att komma till infon! Och sedan, när du gjort det, så kanske du förstår varför jag inte alltid har lust att ta upp detta vid middagar med kollegor, familj och/eller barn närvarande.
Varför jag har väldigt svårt att äta kyckling: HÄR.
Varför jag aldrig mer vill äta gris: HÄR.
Varför jag inte vill äta nötkött: HÄR.
Varför jag föredrar ickeanimaliska alternativ till mjölkprodukter: HÄR.

God natt och "trevlig" läsning!♥

0 kommentarer :

 

Dear Jessie Copyright © 2014 First template by Antonia Sundrani Vinte e poucos