tisdag 3 september 2013

Mornin'!

vid tangenterna: Jessica kl. 09:56
cat, tortoise, sleepy, princesscat, wild tiger, prince
Yo!
Nu ska vi diskutera lite här. Och ni brukar vara SÄMST verkligen på att kommentera, vilket är helt okej, jag kan leva med det (jag ser ju att ni är en trogen massa som tittar in och det älskar jag er för, tro inget annat!), men nu vill jag gärna att ni inte är blyga. Detta inlägg kan väl få bli en dialog istället för monolog? SCHYRRA RÅ?
 Jag ska göra högskoleprovet i slutet av oktober och jag är typ... alldeles för upprymd över detta. Jag borde vara rädd och väldigt allvarsam när det kommer till det, men eftersom jag inte varit behörig tidigare så har det liksom inte funnits någon mening för mig att göra det eftersom de utbildningar jag vill gå ändå kräver gymnasiebehörighet. Därför är jag nu som en kortväxt unge som äntligen lyckats växa sig förbi "såhär lång måste du vara för att få åka"-markeringen till en bergochdalbana och tycker att detta är såååå spännande. Liksom... pirret i magen är mer sprudlande än skräckslaget, så att säga. ÄN SÅ LÄNGE.

Nu undrar jag: Hur förbereder jag mig bäst? Vad ska jag tänka på att ha med mig på dagen H(ögskoleprov)? Har ni några hemliga tips & trix? Hur lång tid ungefär har man på sig för varje moment? Får man ha kaffe/te/cola med sig in i skrivsalen? Handlar någon del om The Sims, Xbox360 eller katter så att jag kan vara säker på att ace:a dem?
(Sista frågan var ett skämt.)

Jag har inte börjat googla än, men jag vet att man kan hitta gamla prov att ladda ner och så och det ska jag göra... Sedan får vi se hur spännande det känns, haha. Men kom igen nu, HIT ME! Tänk på att om jag får ett hyfsat resultat som hjälper mig att komma in på en utbildning så är ju DU delaktig i det!;)
Bitte har redan tipsat om att ha med sig en vanlig klocka eftersom man inte får ha telefonen (seems legit) och tiden har en tendens att flyga iväg medan man sitter och lägger alldeles för lång tid på uppgifter man inte kan istället för att rata dem och gå vidare.

Och bilderna har ju inget alls med innehållet att göra. Men katterna var hemskt söta nu på morgonen.

3 kommentarer :

Matilda sa...

Jag har tyvärr ingen egen erfarenhet, och du har säkert redan googlat nu men här fanns lite info. :)

http://www.studera.nu/hogskoleprovet/hogskoleprovet/sagardettillattskrivahogskoleprovet.5.20230b971300bf7da418000241.html

Jessica on 4 september 2013 kl. 19:51 sa...

Du kanske skulle göra det med mig och Mackie i år då, Matilduz?? ;);)

Matilda sa...

1) Jag diggar smeknamnen ;)
2) Njä, det har jag tyvärr ingen lust med, jag har ingen, verkligen ingen, koll på mattedelen längre. Skulle gå åt pipsvängen alltihop :(

 

Dear Jessie Copyright © 2014 First template by Antonia Sundrani Vinte e poucos