onsdag 27 november 2013

Mitt svidande hjärta blev varmt imorse

vid tangenterna: Jessica kl. 22:52
... när jag plötsligt hörde att de uppmärksammande PETA:s otäcka, sorgliga och förkrossande video om hur angorakaniner behandlas på "pälsfabriker" i Kina på nyheterna. Åhhhhh vad jag älskar våra svenska nyhetsredaktioner idag! ÄLSKAR!
Tyvärr så verkar många tycka att det är lätt att avfärda PETA som en extrem aktivistgrupp som enbart går runt och kastar röd färg på folk som bär päls, men så är det ju inte och det vet jag att ni som läser min blogg är medvetna om, för ni är ju smarta och fina människor. (♥)

Jag såg och läste PETA:s information om det här i slutet av förra veckan och jag har ärligt talat inte kunnat se på filmen - det gör fysiskt ont i mig bara av att se stillbilderna från den. (Inget får mig att gråta så mycket som PETA:s smygfilmade videoklipp. Inte ens Marley & me!).
I måndags så hämtade jag ut ett H&M-paket som jag hade längtat efter, mest eftersom det innehöll två "jultröjor" som jag suktat efter (haha). Min glädje fördunklades dock när jag såg att de innehöll - japp, ni gissar rätt - angoraull.
Men nu har jag läst det här mailet från H&M till SVT och det gör att jag känner hur the christmas spirit liksom rinner in i tröjorna igen:

H&M accepterar inte att djur behandlas illa. H&M godtar endast angoraull från uppfödare med god djurhållning. Plockning är inte en tillåten metod enligt vår produktpolicy och våra specifika krav för angorauppfödning.
Nu kan man ju verkligen hoppas att de faktiskt ser till att detta upprätthålls också, men om de inte var noga med att kontrollera det innan så lär de bli det nu - om vi och resten av världen fortsätter att uppmärksamma det här. Som det står i artikeln:
– Det som kan förändra situationen, det är en reaktion från konsumenterna. Där måste vi alla säga ifrån. Via vårt köpmönster kan vi påverka företagen, som i sin tur köper in produkter. Då kan det ändras, och då kan det ändra sig ganska snabbt, säger veterinären Johan Beck-Friis.
Tack fina SVT och tv4-Nyheterna för att ni höjde rösten för kaninerna!

0 kommentarer :

 

Dear Jessie Copyright © 2014 First template by Antonia Sundrani Vinte e poucos